OPI-kurssi

Yleisesti:

OPI-kurssi on Kelan tarjoamaa palvelua nuorille opiskelijoille. Kurssin tarkoitus on tukea nuorta opintojen aikana. Yksilö- ja ryhmäkäynnit ovat osa opiskelijan opintoja.

Kurssi on suunnattu ammatillista perustutkintoa suorittaville 16 – 29-vuotiaille, joiden opinnot uhkaavat pitkittyä tai keskeytyä, joilla on masennus- tai ahdistusoireita ja joilla on hankaluuksia sosiaalisissa ja/tai oppimistilanteissa. Kurssilla on 12 ryhmätoimintapäivää ja 5 - 8 yksilöohjauskäyntejä. 

Jos hakeudut kurssille:

Kurssi tukee sinua opiskelusta selviytymisessä, rohkaisee ja tukee huolehtimaan omasta arjesta ja elämästä, vahvistaa toimintakykyäsi, hyvinvointiasi ja elämänhallintaasi, rohkaisee ja tukee käyttämään hoito- ja tukipalveluja.

Kurssilla lisätään arkielämän taitojasi ja osallisuuttasi, tutustutaan erilaisiin liikuntalajeihin, kehitetään opiskelutaitojasi, tuetaan ja parannetaan vuorovaikutustaitojasi ryhmässä jne.

Kursseja järjestetään vuosittain kaksi ja yhteistyöoppilaitos on Keski-Pohjanmaan ammattiopisto. Kurssipäiviin kuuluu lämmin ruoka tai välipala. Kelan toimistosta saa lisätietoja kurssin aikaisista etuuksista.

Lisätietoja Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, opiskelijahuollon koordinaattori Anne Eteläaho, 044 725 0106 tai Kokkotyö-säätiö, palvelupäällikkö Arja Savela, 050 435 7731.

Nuorten kommentteja kurssilta: - Ryhmäpäivät rentoja - Itsetunto nousi - Uusia ajattelutapoja - Oppi tuntemaan itsensä - Rohkeus kasvoi - Motivaatio pysyi hyvällä tasolla - Ryhmäkoko oli hyvä - Opinnot eteni kurssin aikana.

Arja Savela
Palvelupäällikkö
Kokkola
newn.fniryn@kokkotyo.fi
Puh. 050 435 7731